Predavanje: Moški, ženska in Sveto pismo

25.9.2017 ob 20:00 uri v Antonovem domu na Viču

Predavatelj: Boštjan Hari

 

–          Kaj pravi najbolj brana knjiga vseh časov Biblija (Sveto pismo) o moškem in ženski?

–          Kako gleda na moškega in žensko?

–          Kaj pomeni, da sta ustvarjena po Božji podobi?

–          V čem se moški in ženska temeljno razlikujeta?

–          Kaj so njune osnovne potrebe?

–          Po čem najbolj hrepenita?

–          Kaj si moški najbolj želi od ženske in ženska od moškega?

Nihče nas v šoli ni naučil, kdo naj bi bil moški, kakšno vlogo ima »pod soncem«, v partnerskem odnosu … Enako velja glede ženske. Niso nas (po)učili, v čem se moški in ženska temeljno razlikujeta, kaj drug od drugega pričakujeta, po čem sploh hrepenita in kako se lahko osrečujeta.

Ker tega mnogi ne vemo, prihaja do mnogih nepotrebnih nesoglasij, nerazumevanja, konfliktov tako v odnosu med nami in nasprotnim spolom (ne samo v partnerskem, pač pa tudi med materjo in sinom, očetom in hčerko, prijateljem in prijateljico itd.) kakor tudi znotraj enakega spola (med dvema prijateljema, očetom in sinom, mamo in hčerko …), ki bi jih lahko preprečili, če bi moški malo bolj poznali ženski svet in obratno.

Sveto pismo nosi v sebi ogromno življenjske modrosti, koristnih nasvetov, prav tako pa razkriva poslanstvo moškega in ženske, da bi lahko živela polneje, kvalitetneje in srečnejše v medsebojnem odnosu.

Vljudno vabljen/-a na predavanje, kjer bomo skupaj v sproščenosti odkrivali bogastvo in dragocenost moške in ženske narave.

Predavanje ni namenjeno samo kristjanom in vernim, temveč vsem (samskim, poročenim, neporočenim, mladim, starim, skratka vsem moškim in ženskam), ki si želijo spoznati in slišati kaj novega o moškem in ženski. 

 

Vstopnine ni, zaželeni prostovoljni prispevki.