13. januar, 2018

Predavanje: Ženska iz rebra, moški iz zemlje

Naslov: Ženska iz rebra, moški iz zemlje

Slika moškega in ženske

Predavatelj: Boštjan Hari (mag. teologije)

Opis vsebine:

  • Kaj pravi najbolj brana knjiga vseh časov Biblija (Sveto pismo) o moškem in ženski?
  • Kako gleda na moškega in žensko?
  • Kaj pomeni, da sta ustvarjena po Božji podobi?
  • V čem se moški in ženska temeljno razlikujeta?
  • Kaj so njune osnovne potrebe?
  • Po čem najbolj hrepenita?
  • Kaj si moški najbolj želi od ženske in ženska od moškega?

V šoli nas nihče ni (na)učil, kdo naj bi bil pravzaprav moški in kakšno vlogo ima v življenju, enako velja za žensko. Niso nas (na)učili, v čem se moški in ženska temeljno razlikujeta, kaj drug od drugega pričakujeta, po čem sploh hrepenita in kako se lahko osrečujeta.

Ker tega mnogi ne vemo, prihaja do mnogih nepotrebnih nesoglasij, nerazumevanja, konfliktov v odnosu med moškim in žensko (ne samo v partnerskem, pač pa tudi med materjo in sinom, očetom in hčerko, prijateljem in prijateljico itd.), ki bi jih lahko preprečili, če bi moški malo bolj poznali ženski svet in obratno.

Sveto pismo nosi v sebi ogromno življenjske modrosti, koristnih nasvetov, in tudi razkriva poslanstvo moškega in ženske, da bi lahko živeli polneje, kvalitetneje in srečneje v medsebojnih odnosih.

Na predavanju skupaj v sproščenosti spoznavamo in odkrivamo bogastvo in dragocenost moške in ženske narave, Božje podobe.

Srečanje ni namenjeno samo kristjanom in vernim, pač pa vsem, ki si želijo spoznati in slišati kaj novega o moškem in ženski.

Predavanje je namenjeno vsem (18+): samskim, poročenim, neporočenim, mladim, starim, vsem moškim in ženskam. Lahko pa je tudi ločeno za mlajše generacije (birmanci, mladinska skupina), saj ga prilagodim njihovi stopnji razumevanja.