Vikend seminar za notranje ozdravljenje v Vipavskem Križu

Ljudje se velikokrat počutimo kot bi bili notranje ujeti in se posledično vrtimo v začaranem krogu. Kljub neznosni želji, da bi se stvari spremenile, izboljšale, ozdravile, ne vemo, kako bi se jih rešili in kje začeti. Obremenjeni smo tako na umskem kakor tudi na čustvenem področju. To notranje breme pa se pogosto odraža na našem telesu v obliki bolečin in bolezni.

V sebi nosimo raznovrstne čustvene bolečine. Nekaterih se zavedamo, nekaterih ne. Smo bitja medčloveških odnosov. Vsak odnos, ki je bil v daljni ali bližnji preteklosti kakor koli boleče prekinjen, ali pa ga ni bilo, ko bi moral biti, povzroča bolečine v naši notranjosti in nam onemogoča, da bi šli “naprej”, da bi rastli kot posamezniki na osebni ravni in v medosebnih odnosih.

Obstajajo pa še druge ovire, ki nam preprečujejo osebnostno in duhovno rast. Teh se mnogokrat niti ne zavedamo oz. ne vemo zanje.

Bogu je mar za človeka v stiski, pozna vse njegove bolečine (prim. 2 Mz 3,7), zato je poslal svojega Sina, da bi svet odrešil/ozdravil in ne obsodil (prim. Jn 3,16).

Jezus nas vabi:

»Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi in jaz vam bom dal počitek« (Mt 11,28).

Vikend seminar bo potekal v Vipavskem križu v domu duhovnih vaj pri bratih kapucinih.

Program se bo začel v petek 22. septembra ob 17.30 in končal v nedeljo 24. septembra s kosilom (okoli 13h).

Število mest je omejenih.

Za več informacij oz. prijavo pošljite e-mail na naslov: bostjan.hari@kerigma.si

Vikend seminar bo vodil Boštjan Hari.

Vikend program je sestavljen iz:

1. Predavanja:

  • pomagajo udeležencem, da prepoznavajo svoje najgloblje bolečine in korenine svojih čustvenih stisk oz. bolečin,udeleženci spoznavajo ovire za Božje ozdravljenje,
  • udeleženci spoznavajo, kako moliti in predati Jezusu Odrešeniku najgloblje rane, ki so pogosto pozabljene, potlačene, zanikane, prezrte, zakopane itd. – zaradi njih se dostikrat vrtimo v začaranem krogu in delamo tisto, česar nočemo (v odnosu do sebe in bližnjih), hkrati pa nam pogosto prebujajo ponavljajoče se trpljenje oz. bolečine v naši notranjosti in ne vemo, kako se jih rešiti in iti naprej …

2. skupnih molitev za ozdravljenje

3. časa za osebno molitev in refleksijo

4. časa za osebni pogovor in svetovanje

4. možnost sv. spovedi

5. sv. maša